Vadászterületeink

Vadászterületeink

 

Süttő

A süttői vadászterület nagysága 8.300 hektár, 85 %-os erdősültséggel. A zárt erdőtömb nagy létszámú szarvas- és vaddisznóállomány zavartalan létét biztosítja. A szarvas és vaddisznó mellett számottevő létszámú a muflon- és az őzállomány, mely utóbbi a trófeaminőség szempontjából átlagos. Az elejtett gímbikák trófeái között minden évben található több arany-, ezüst- és bronzérmes, de a muflonkos esetében is – amelyből évente közel 30 példány ejthető el – majdnem minden évben kerül egy-egy 90 centiméteres csigájú kos terítékre. A terület lehetővé teszi magas igényt kielégítő vaddisznóhajtások rendezését, ahol 10 vadásszal naponta 20-30-as teríték érhető el. A vadászatra érkező vendégek elszállásolására az alsóvadácsi vadászházban nyílik lehetőség, ahol szakképzett személyzet gondoskodik a szabadidő aktív eltöltéséről.

 

 

Dabas

A Részvénytársaság dabasi vadászterülete közel 6.100 hektár, amely az Alföld Budapesthez legközelebb fekvő tájegységében, a Duna-Tisza közének északi részén található. Az erdősültség a terület síkvidéki jellegének megfelelően alacsony, 50 % körüli. Egyetlen apróvadas területe a Részvénytársaságnak, ahol közepes minőségű vadállománnyal gazdálkodik. A gondos vadgazdálkodásnak köszönhetően nagy létszámú természetes fácán és mezei nyúl állomány sportos vadászata nagy élményt nyújt annak, aki lőkészségét akarja fejleszteni. Az őzállomány az élőhelynek megfelelő minőségű, a 450 gr trófeájú egyed sem ritka a vadászterületen. Nagyvadként a vaddisznó is jelen van, az egyéni vadászatok keretében elejtett egyedek színesítik a terítéket. Kedvező körülmények esetén lehetőség van vadréce vadászatára is. A vadászterületen átfolyó élővizek megfelelő pihenő- és élőhelyet jelentenek a vízi madarak számára.

 

Uzsa

Az uzsai vadászterület mintegy 10.000 hektáros kiterjedésű, melynek a Tapolcai-medence szélén, a Balatontól északra Bakonyalja erdőgazdasági tájban elterülő erdősségei adnak otthont. A vadászterület kiváló élőhelyet biztosít a szarvasféléknek, melyek közül a gímszarvas, a dámszarvas és az őz is jó minőségben van jelen. Mind az őzbakvadászat, miként a szarvasbőgés felejthetetlen élményekkel és lehetőségekkel kecsegteti az ide látogató vadászt. A téli 15-25 darabos terítéket elérő vaddisznóhajtások izgalmait, a kényelmes 10 fő befogadására alkalmas felújított vadászházban pihenhetik ki vadászvendégeink.