Hír

magyar

Országos Tűzgyújtási Tilalom 2021. június 24-től

A csapadékmentes időjárás és az év első hőhulláma kiszárította az erdők avar rétegét és jelentősen nőtt a koronatüzek kialakulásának kockázata is, országszert

magyar

Tisztítsuk meg az országot

Tisztítsuk meg az országot címmel az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegálisan lerakott hulladék elszállítására és a további elhelyezés megakadályozására pályázatot hirdetett 2020 őszén. Társaságunk az eredetileg meghirdetett határidőn belül, még 2020. novemberében benyújtotta pályázatát. Ebben illegálisan elhelyezett hulladék eltávolítására, valamint ilyen célra rendszeresen használt területek sorompókkal való lezárására pályáztunk összesen 12 helyszínen.

A pályázatban vállaltakat 2021. május 31-ig kell végrehajtani. A pályázaton társaságunk a május 5-én kézhez vett támogatói okirat alapján összesen 3.630.000,- Ft támogatási összeget nyert el.

magyar

Rákóczi erdeje teljesítménytúra és terepfutás

Hagyományos módon idén is megrendezésre kerül a Rákóczi erdeje teljesítmény túra és terepefutás 2021. június 5-én a Dabasi Erdészeti Igazgatóság területén.

4 távból lehet választani 7km, 15 km, 25 km, 50 km.

A nevezési díjból kedvezmény előnevezés esetén 25km-en és 50km-en 300 Ft, 15 km-en 200 Ft, 7 km-en 100 Ft/fő.

Online előnevezés május 15-től június 1-ig a főoldalon lehetséges.

14 év alatti gyerekek ajándékot kapnak.

magyar

Napközis tábor a Lujza-majori tónál

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vidám, élménydús napközis tábort szervez a Lujzamajori halastónál. A tó körüli felfedező séták során minden nap egy-egy fő témával foglalkoznak a gyerekek, vízi-, erdei ökoszisztéma felfedezése, környezetvédelem, madarászás,
horgászat és íjászat színesíti a programot.
Időpont: 2021. augusztus 2-6-ig, hétfőtől péntekig
Korosztály: általános iskolás gyermekek
Étkezés: (a tábor ára tartalmazza): meleg ebéd (étteremből), tízórai és uzsonna (gyümölcs), innivaló.
A tábor ára: 30 000 Ft/fő, testvérek részére 50 000 Ft/ 2 fő

magyar

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. szállásai ismét várják vendégeinket

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. szállásai ismét várják vendégeinket a 60/2021. (II. 12.) Kormányrendeletben lefektetett biztonsági előírásoknak megfelelően.

Szállásainkat kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és a felügyeletük alá tartozó 18 év alattiak vehetik igénybe.

Koronavírus ellen védett személynek a magyar hatóság által kibocsátott védettségi igazolvánnyal rendelkező személy, valamint azon személy minősül, aki olyan állam által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely állam által kiállított védettségi igazolást Magyarország elismeri és ennek tényét a külpolitikáért felelős miniszter a határrendészetért felelős miniszterrel egyetértésében kiadott rendeletében megállapította, és a koronavírus elleni védettségét a részére kiállított koronavírus elleni védettségi igazolás bemutatásával igazolja. az azon feltüntetett azonosítószámú igazolvánnyal (vagy a személyi igazolvánnyal, vagy a vezetői engedéllyel vagy az útlevéllel) együtt képes igazolni az igazolványt felmutató személy védettségét. Ennek megfelelően a védettség igazolásához tehát nem elegendő csak a védettségi igazolvány felmutatása, hanem kérhető a védettségi igazolványon feltüntetett azonosítószámú okmány, külföldi védettségi igazolvány esetén pedig a külföldi állampolgár személyazonosító igazolványának vagy az útiokmányának bemutatása is.

magyar

Újabb fejezetekkel bővült a fásításokról szóló animációs tananyagsegédlet

Két résszel bővült, s így már tizenkét kisfilmből áll az az animációs tananyag sorozat, amit az Agrárminisztérium támogatásával az erdészeti technikumok és szakképző iskolák tanulói számára készített az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány. A sorozat az erdősítés témakörében jelent online elérhető segédletet. A videók szabadon megtekinthetők az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján.

magyar

Folytatódott az Országfásítási Program a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-nél

Folytatódik az Országfásítási Program a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.-nélAz Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Program kapcsán Társaságunk az előző években megvalósított 38 hektár erdőtelepítést követően tavaly további 20 hektáron kezdte meg az új erdők létesítését az ország különböző tájegységein. Az erdőtelepítések mellett pedig közel 35 hektáron a részben már önerdősült területek erdővé alakítását is megkezdte, ahol mintegy 15 hektár kiegészítő erdőtelepítést valósítunk meg, így az elmúlt években összesen 73 hektáron indult el, a zömében őshonos fafajokból álló csemetékkel történő erdőtelepítés. 2020. évben az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából egy hektáros török mogyoró, kislevelű hárs sorfákból álló emlékerdőt is létesített a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Tapolcán.

magyar

Tűzifa akció a Süttői Erdészeti Igazgatóságnál

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága tűzifa akciót hirdet 2021. április 19-től 2021. május 31-ig, illetve a készlet erejéig!

Az akciós árak 5m3 vagy 10 m3 vásárlása esetén érvényesek!

A feltűntetett árak 30km-es körzeten belül tartalmazzák a szállítást!

Tölgy, Cser, Bükk, Gyertyán, Kőris -2020 őszi-téli vágású-1m hosszú tűzifa

24.855 Ft/m3

Tölgy, Cser, Bükk, Gyertyán, Kőris -2020 őszi-téli vágású-3m hosszú tűzifa

24.220 Ft/m3

Egyéb kemény tűzifa (juhar) 1m és 3m hosszúságban 19.775 Ft/m3

Hárs tűzifa 1m, 3m és 5m hosszúságban 16.600 Ft/m3

magyar

A biztonságos erdőlátogatás fontosságára hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium

A kirándulások során is be kell tartani a járványhelyzetben érvényes szabályokat, hogy a magyar erdők továbbra is biztonságos kikapcsolódási lehetőséget kínálhassanak mindenkinek - mondta a húsvéti szünet előtti videóüzenetében Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár.

Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. A járvány ideje alatt az erdők látogatottsága nagyon megemelkedett, ami természetes, hiszen az erdők egészséges kikapcsolódási helyszínt jelentenek. Országosan 25-30%-kal többen kirándulnak, de egyes ismert helyszíneken akár kétszer-háromszor annyi is lehet a kiránduló, mint a korábbi években. Az erdőkben mindenki számára van hely, de egészségünk és a természet védelme érdekében fontos a szabályok betartása.

magyar

A láthatatlan erdő – online erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak

Az erdők láthatatlan értékeit és titkait járja körbe a középiskolásoknak szervezett Fedezd fel az örökséged! erdőismereti vetélkedő. Az Országos Erdészeti Egyesület által ötödik alkalommal meghirdetett verseny hagyományosan online keretek között zajlik, így a jelenlegi járványhelyzetben is biztonságosan megrendezhető. A háromfős csapatok jelentkezését 2021. február 28-ig várják bármely hazai vagy akár határon túli középfokú oktatási intézményből. A vetélkedő az idei évben csatlakozik a mintegy 1500 iskola részvételével zajló Fenntarthatósági Témahét programsorozathoz.

magyar

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hír csatornájára