NYÁRI BESZÁMOLÓ

SZEDD MAGAD A LEVENDULÁT!

 

Az idei évben előszőr rendezte meg a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. június utolsó, illetve július első hétvégéjén a Szedd magad a levendulát elnevezésű programját.

A 3,5 hektáros területen több ezer levendula bokor virágzott ebben az időszakban. A rendezvényen több mint 600 résztvevő vett részt a 4 nap alatt és aratta le a levendulát. Június 29-én Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljai és a Szociális Gondozó Központ Parkoló programjában résztvevő gyerekeket látta vendégül a területen az Erdőgazdaság, akik ingyen szedhették a levendulát ezen a napon.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a programot jövő évben is megrendezi a Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

Kapcsolódó cikkek: http://erdmost.hu/2017/06/29/levendulaszuret/

 

VADÁSZTÁBOR

Az idei évben is megrendezte a Süttői Erdészet a vadásztábort a 10 és 14 éves gyerekek számára július 24 és 28-a között. A táborban 20 gyermek vett részt. Első nap a magasles építéssel ismerkedtek a gyerekek, 3 db 1 méteres makettlest és egy élethű magaslest építettek. Ebben az egy hétben megismerkedhettek trófeákkal, fegyverekkel, nyomokkal és az erdő vadjával, növényeivel. Előadást hallgattak a vadhívásról és annak fortélyairól Erdélyi Tamás előadásában. Ezenkívül retrieveres, vérebes vadászkutya bemutatókon, állatbemutatón vettek részt és egy sassal is találkozhattak. Ebben az egy hétben lehetőségük volt sárkány hajózni a Dunán, kirándulni a Gerecse hegységben és a tábor végén számot adhattak tudásukról egy akadályverseny keretében. Sokak elmondása szerint a legnagyobb élményük a „safari” program volt, ahol meglesték az erdő vadjait. A tábor ideje alatt lehetőségük volt virtuális vadászatra és íjászkodásra is. A záróprogram része volt a közös szalonna, illetve kürtöskalács sütés és a táncház is.

AZ ERDŐ TÁLALVA-GASZTROTÚRA

A tavalyi nagy sikerre tekintettel az idei évben is megrendeztük a Gasztrotúrát augusztus első hétvégéjén Süttői Erdészetünknél. A programon közel 400 résztvevő regisztrált.

 A résztvevők eldönthették, hogy a nagyobb távot a 7,5 kilométert, vagy egy kisebb távot a 2,3 kilométert szeretnék teljesíteni miközben erdei melléktermékekből és vadhúsokból készült ételeket kóstolnak. Összesen 10 állomás volt, ahol kóstolhattak a túrázók sült keszeget, rablóhúst muflonból, erdeigyümölcsös pálinkákat, szarvas és vaddisznó BBQ-t, szarvas vaddisznó sonkát és szalámit, szarvaskolbászt, füstölt szarvascombot és szarvas steak-et csipkemártással, mézet, vaddisznó pecsenyét trombita gombával és vaddisznó pörköltet. A túratávot mindenki könnyedén és balesetmentesen teljesítette. A vadászház udvarában (a célban) hideg hűsítők várták a túrát teljesítőket és lehetőségük volt kipróbálni a légpuskalövészetet és a virtuális vadászatot is.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek és a túraállomások kivitelezőinek a sok munkát és segítséget.