Fa Book aplikáció

Az Országos Erdészeti Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával hozta létre a Fa Book fahatározó applikációt. Az Android és iOS rendszerekben is ingyenesen elérhető alkalmazás 111 Magyarországon előforduló erdei fa- és cserjefaj terepi meghatározásához nyújt segítséget. Egyszerűen kezelhető felülete minden meghatározott bélyeg után szűkíti a lehetséges fajok listáját, míg eljutunk a megoldásig, amit a fajról készült fotók segítségével ellenőrizhetünk. Az egyes fajokhoz a legfontosabb ismérveket bemutató leírás tartozik, ami többek között külön foglalkozik az Év Fájává választott fafajok ismertetésével is.

A fejlesztés célja a 21. századi erdőjárók és az erdészeti ismeretterjesztés, környezeti nevelés számára olyan segédeszközt nyújtani, amely a kor technikai színvonalán tartalmaz releváns információkat a magyar erdőkkel kapcsolatban.

 A www.fabook.oee.hu oldalon tematikusan kereshető módon elérhető a fahatározó alkalmazásban szereplő valamennyi faj fotóanyaga, onnan szabadon letölthető, és használható az erdészeti oktatás, ismeretterjesztés területén. Így egy olyan egységes, hiánypótló képi adatbázis született, ami az egész ágazat számára könnyen és hatékonyan használható.

A Fa Book fahatározó applikáció az alábbi linkekről Android és iOS felületekre egyaránt ingyenesen letölthető:

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greengo.fabook&hl=hu

iTunes: https://itunes.apple.com/hu/app/fa-book-interakt%C3%ADv-fahat%C3%A1roz%C3%B3/id1234247143?mt=8